CarmenCoaching

loopbaan & talent ontwikkeling hoger opgeleiden | outplacement | solliciteren | relaties | scheiding | verbeteren communicatie | TMA-methode | licenced NLP coach

tel: +31 6 11 838478 info@carmencoaching.com

Loopbaan en talentontwikkeling

Hoe voorkom ik een burn out? Is het tijd voor een carrièreswitch? Ik wil mijn baan houden. Hoe doe ik dat? Jouw werkomgeving bepaalt voor een groot deel je dagritme. Dan is het fijn als je op je plek zit. Maar wat als het even niet zo lekker loopt? Als je aan het eind van de dag uitgeput thuiskomt? Geen plezier meer hebt in je werk of wilt doorgroeien, maar je belemmerd voelt?

Samen pluizen we uit waar jouw talenten liggen, waar jij op leegloopt en wat je plezier geeft. Wat je al doet en wat je nog meer kunt doen. Je krijgt inzicht in wie je bent en wat jouw talenten en drijfveren zijn. Je ontdekt of je je met wat aanpassingen weer thuis voelt in jouw huidige baan of dat het tijd is voor een nieuwe stap.

Blijkt dat laatste het geval? Dan onderzoeken we welke banen matchen met jouw wensen en competenties. Liggen die al binnen je bereik of is er nog bij- of nascholing nodig? De inzichten die je krijgt bundelen we in een concreet actieplan. Zo kun jij gericht op zoek naar de baan die bij jou past.


Talenten Motivatie Analyse

De TMA (Talenten Motivatie Analyse) is een wetenschappelijk onderbouwd diagnostisch instrument om je talenten en persoonlijkheid te onderzoeken. Het wordt ingezet werving en selectie, bij het maken van competentieprofielen en persoonlijke ontwikkeling. Het TMA geeft inzicht in:

  • je kwaliteiten & talenten;
  • je persoonlijke kenmerken;
  • je drijfveren;
  • je wensen met betrekking tot je werk of beroep;
  • de omgeving waarin jij het beste functioneert;
  • jouw voorkeursgedrag.

Als gecertificeerd TMA professional start ik een loopbaantraject met het aanvragen van jouw TMA. Dit gebruiken we als basis en leidraad tijdens jouw coachtraject. Het instrument geeft niet alleen inzicht, maar ook suggesties voor jouw ontwikkeling. Interesse? Neem vrijblijvend contact op!


Solliciteren

Je ziet je droombaan voorbij komen. En in gedachten loop je al tevreden rond op je nieuwe werkplek. Maar hoe zorg je dat jouw toekomstige werkgever jou daar ook ziet? Dat begint met het opstellen van een goed cv en een sterke motivatiebrief. Daarmee geef je namelijk jouw visitekaartje af. Maar waar let een werkgever op? Hoe zorg je dat jouw cv eruit springt? Welke punten belicht je en welke laat je achterwege? Hoe maak je optimaal gebruik van jouw netwerk? En hoe voer je een sollicitatiegesprek?

Samen gaan we in gesprek over wie jij bent en waar jij voor staat. Je competenties, dromen en wensen zetten we kort en krachtig neer in jouw cv. We schrijven het zo op dat de lezer geraakt wordt en ‘aan’ springt.
En wil je dat sollicitatiegesprek oefenen? Dan doen we dat. In een setting waarin jij je veilig en op je gemak voelt. Zodat je jezelf vol zelfvertrouwen laat zien aan jouw toekomstige werkgever.

Technieken

- Talenten Motivatie Analyse (TMA methode)
- Loopbaanwaarden
- Shining moments
- Omgaan met beperkende overtuigingen
- 360 feedback
- Kernkwadranten
- Competentie analyse
- Energiegevers en verslinders
- arbeidsmarktscan
- kernkwaliteiten van het enneagram
- POP-plan (persoonlijk ontwikkelingsplan)

Aanbevolen boeken/ literatuur

- Welke kleur heeft jouw parachute? - Richard N. Bolles
- What color is your parachute? Job - hunter's workbook - Richard Bolles
- Professionele loopbaancoaching - Rozemarijn Dols
- Handboek coachen bij stress en burn- out - Annita Rogier
- A career in your suitcase - Jo Parfitt & Colleen Reichrath-Smith
- Praktijkboek Van Talent naar Performance - Talentgericht selecteren, ontwikkelen en beoordelen (inclusief talenten, drijfveren en het TMA competentiemodel
- Ontdek je sterke punten - Marcus Buckingham & Donald O. Clifton
- Cultures and Organisations - software of the mind - Intercutltual cooperation and its importance for survival - Geert Hofstede and Gert Jan Hofstede
- De Loopbaandokter - ebook - Tosca Gort
- De kernkwaliteiten van het Enneagram - Daniel Ofman & Rita van der Weck-Capitein

Publicaties

- Portable career coaching by Carmen Verschuur in BCT magazine - March/April 2017
- CV writing and interviewskills by Carmen Verschuur in BCT magazine - May/June 2017
- Stress in a box by Carmen Verschuur in BCT magazine - January/February 2018


Beantwoorden van lezeressenvragen over werk en relaties in Vlaams tijdschrift Libelle